perjantai 2. toukokuuta 2014

Danielin näyn selitys

Daniel luvussa 8 kertoo, miten suuri kaksisarvinen oinas puski kumoon muut eläimet edestään ja puski länteen, pohjoiseen ja etelään päin. Tämä oinas on Iran.
Sitten tulee kauris, joka nousee päivän laskun puolelta, kulkee koko maan ylitse eikä maata kosketa. Ja kauriilla oli keskellä otsaa uhkea sarvi, joka murskaa oinaan molemmat sarvet ja tallaa oinaan heitettyään sen maahan. Tämä kauris on Kreikka.

Hän ylpeili sotajoukon ruhtinastakin vastaan, ja tältä otettiin pois jokapäiväinen uhri, ja hänen pyhäkkönsä paikka kukistettiin. 
Sitten Daniel kuuli yhden pyhän puhuvan, ja toinen pyhä sanoi sille, joka puhui: 
>>Kuinka pitkää aikaa tarkoittaa näky jokapäiväisestä uhrista ja kauhistavasta rikoksesta: pyhäkön ja sotajoukon alttiiksi antamisesta tallattavaksi?>>

Ja hän vastasi Danielille: >> Kahtatuhatta kolmeasataa iltaa ja aamua; sitten pyhäkkö asetetaan jälleen oikeuteensa.>>

Neljä valtakuntaa nousee kauriin sarvesta, joka on ensimmäinen kuningas, ja se särkyi ja neljä nousee sijalle, eli neljä valtakuntaa nousee siitä kansasta, ei kuitenkaan niin väkevää kuin hän.


Ja kun luopiot ovat täyttäneet syntiensä mitan, nousee kuningas, kasvoilta röyhkeä, juonissa taitava. Ja hänen oveluutensa tähden onnistuu petos hänen kädessään. Hän hautoo suuria sydämessään ja keskellä rauhaa hän tuottaa turmion monille. Jumalaakin vastaan hän nousee, mutta ilman ihmiskättä hänet muserretaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti