lauantai 24. toukokuuta 2014

Miksi Lootin vaimo muuttui suolapatsaaksi?

Suurin osa ihmisistä, jotka ovat lukeneet Raamattua, muistavat Lootin vaimon, joka kääntyi katsomaan Sodomaan taaksepäin ja muuttui suolapatsaaksi. Miksi näin kävi? Mitä järkeä siinä on?

Kun mies ja nainen avioituvat, he tulevat yhdeksi lihaksi Jumalan edessä.

Sen tähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja he tulevat yhdeksi lihaksi. 1.Moos.2:24



Lootin vaimon nimeä ei mainita, koska hän oli vanhurskas miehensä kautta. Hän oli esirukoilija Sodoman kaupungin puolesta miehensä uskon kautta. Kun Jumalan mitta oli täyttynyt Sodoman ylitsevuotavien syntien tähden, Hän lähetti enkelinsä pelastamaan Lootin vaimoineen. Kun Lootin vaimo kääntyi kuitenkin katsomaan taaksepäin, hän muuttui kertaheitolla suolapatsaaksi.


Suola on entisajan säilytysaine. Ennen vanhaan ihmiset säilöivät lihan suolaan. Suola piti lihan pilaantumattomana ja käyttökelpoisena. Jos suola muuttui mauttomaksi, se ei kelvannut minnekään, vaan joutui ihmisten jalkojen tallattavaksi, pois heitettäväksi ja viskattavaksi.

Lootin vaimon muuttuminen suolapatsaaksi oli profeetallinen kuva siitä, mikä oli ollut heidän todellinen roolinsa Sodomassa. Loot ja hänen vaimonsa olivat olleet Sodoman suola.

Loot oli vanhurskas uskossa ja hänen vaimonsa valitsi väärin, kun katsoi taaksepäin.

Lopunaikoina, kun meitä uskovia Jumala käskee pakenemaan kaupungista tulevaa vihaa ja tuhoa, emme saa niskoitella ja kääntyä takaisin.
Meidän tulee olla uskollisia ja kuuliaisia Herralle.

Meidän tulisi huutaa Jumalan puoleen ja pyytää Häntä parantamaan kaupunkimme, kunnes Herra lähettää enkelinsä pelastamaan meidät. Meidän tulee olla kaupunkimme suola.

Kiertäkää Jerusalemin katuja, 
katsojaa ja tiedustelkaa,
ja etsikää sen toreilta:
jos löydätte yhdenkään,
jos on ainoatakaan, joka tekee oikein, 
joka noudattaa uskollisuutta,
niin Minä annan anteeksi Jerusalemille Jer.5:1


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti